Voorlichting Voeding in D’n Aachterûm 24 november 14.00 uur

5 voeding en diëtetiek studenten van de (Hogeschool) HAN in Nijmegen hebben samen met de senioren van Reusel de Mierden via een interactieve voorlichting een kijkje genomen in de voedingswereld.
Met veel plezier vertelden zij over diverse gezondheidsonderwerpen met het doel inzicht te geven hoe je zelf een bijdrage kunt leveren om gezond ouder te worden.
Want wie wil dat nou niet!!
Diverse ouderdomskwalen zoals bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk, overgewicht en diabetes type II kunnen wellicht met gezonde voeding voorkomen worden.
Verder werden ook onderwerpen zoals ondervoeding, overgewicht, Sarcoponie (verlies van spiermassa) en Osteoporose besproken.
De schijf van vijf, Diabetes mellitus II, voor en nadelen van diverse diëten kwamen uitgebreid aan bod.
Na de pauze werden de aanwezigen (ca 45 personen) uitgenodigd voor een actieve deelname aan spellen zoals memorie, een Quiz en een test over de besproken onderwerpen.

De bezoekers hebben een informatieve en actieve middag beleefd en waren onder de indruk van het enthousiasme, de inzet en deskundigheid van deze studenten die (hopelijk) een heel mooie toekomst tegemoet gaan.

Wij wensen het voedingsdeskundige team: Sabine, Maaike, Emmy, Hidde en Jill een uitstekend vervolg van hun studie en wij willen hun namens alle aanwezigen hartelijk bedanken voor deze informatieve middag.

Het bestuur KBO-Reusel

 

Hieronder een korte foto-impressie van deze dag.

klik op de foto om deze te vergroten en ga m.b.v. de pijltjes en/of scroll met de muisknop naar de volgende foto.

Ga met het pijltje ← links boven in de werkbalk terug naar de pagina