HAVENTOCHT ROTTERDAM

Op vrijdag 22 september 2023 heeft KBO-Reusel in samenwerking met EMA-reizen een dagtocht naar de havenstad Rotterdam georganiseerd.

Rotterdam gelegen aan de nieuwe Maas, met zijn haven, lange tijd de grootste van de wereld, is de belangrijkste en grootste haven van Europa.
Het havengebied strekt zich uit over een lengte van 40 kilometer. De haven van Rotterdam is belangrijk op het gebied van overslag en containers en massagoederen, ook wel bulkoverslag genoemd, zoals ruwe olie, chemicaliën, kolen en ertsen.
De haven van Rotterdam dankt haar grootte aan de ligging aan de monding van de Rijn. Daardoor ligt een achterland met zo’n 460 miljoen inwoners binnen bereik.
Van hieruit worden goederen vervoerd naar onder andere het Ruhrgebied in Duitsland, Engeland en Antwerpen.
De stad staat bekend om zijn vernieuwde architectuur. Doordat de stad grotendeels in de tweede wereldoorlog was verwoest, op enkele historische gebouwen na, was er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.
Rotterdam is een moderne stad, dit uit zich door de bouw van de wolkenkrabbers.
Het is dan ook de enige hoogbouwstad in Nederland met een echte skyline.

Om ca 08.10 uur vertrokken wij vanuit Reusel bij de Aldi- Kruisstraat (achter zaal de Koster)
Vanaf hier reden we naar ons koffieadres voor een heerlijk kopje koffie met gebak.
Na de koffie vervolgden we onze weg en ging de reis  via een mooie toeristische route naar het lunchadres in Stellendam op Goeree Overflakkee.
Hier werden we ontvangen voor een heerlijke koffietafel, uiteraard met kroket.

Na de lunch vervolgden we onze weg naar Rotterdam, waarbij we onderweg getuigen waren van diverse havenactiviteiten.
Vervolgens gingen we een blik werpen op Rotterdam vanaf het water, waarbij we tijdens de 75 minuten durende rondvaart uitzicht hadden op de bedrijvigheid van de drukste haven van Nederland en de skyline van Rotterdam.
Hierna was het alweer tijd om richting huis te gaan, maar niet voordat we onderweg gestopt waren voor een heerlijk drie gangen diner. Goed gemutst en tevreden over de mooie dagtocht arriveerden we rond 20.00 uur weer in een regenachtig Reusel.

 
Onderstaand een korte foto-impressie van deze gezellige dagreis.

klik op de foto om deze te vergroten en ga m.b.v. de pijltjes en/of scroll met de muisknop naar de volgende foto.
Ga met het pijltje ← links boven in de werkbalk terug naar de pagina