Veiligheid zowel digitaal als in en om de woning

Deze namiddag (19 december) hebben 2 vak-deskundigen nl. Ruud van Cuijk (oud rechercheur van politie) en Ernst Melters (wijkagent) uw voorgelicht en de nodige tips aangedragen om oplichting  zoveel mogelijk te beperken.

Internet is leuk en handig! Maar er loeren ook allerlei gevaren.
Er zijn in de huidige maatschappij diverse oplichtingspraktijen zoals b.v. computercriminaliteit (=cybercrime) waarbij “virussen verspreid” worden met een ICT middel zoals computers, smartphone, tablets e.d. 
Ook in en om de woning loeren oplichters op hun kansen.
Met inbraken, binnendringen met of zonder babbeltrucs, telefonische contacten enz. proberen ze u te grazen te nemen. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn.

Op een vakkundige wijze en met veel praktijkervaring brachten zowel Ruud als Ernst m.b.v. o.a. een Powerpoint presentatie en verhalen uit de praktijk, een aantal onderwerpen ter sprake zoals:
veiligheid in en om de woning, bankieren, cybercrime, hoe kunnen we oplichters herkennen die zich als de bank voordoen, whatsapp-, telefoon, email en andere oplichtingspraktijken.

Het was een informatieve middag vol praktische tips om veilig met de computer en telefoon te kunnen werken en u veilig te voelen in uw woonomgeving en met uw dagelijkse bezigheden.

De bezoekers keken tevreden, en beladen met een hoop tips, terug op deze leerzame namiddag.
Mochten er toch nog vragen of problemen bij u opkomen??
Schroom dan niet om voor advies en mogelijke oplossingen voor uw problemen het wekelijkse spreekuur van ons Seniorweb Leercentrum D’n Achterûm te bezoeken op maandag 14.00 – 16.00 uur.

Hartelijke dank aan Ruud van Cuijk en Ernst Melters voor de zeer duidelijke en informatieve presentaties en ook dank aan onze vrijwilligers voor het verzorgen van deze middag.

Bestuur KBO-Reusel

 
Hieronder volgt nog een foto-impressie van deze leerzame namiddag.

Klik op de foto om deze te vergroten en ga m.b.v. de pijltjes en/of scroll met de muisknop naar de volgende foto.
Ga met het pijltje ←links boven in de werkbalk terug naar de pagina.