Verwendag voor 85 plussers op 13 april 2019

Het is ondertussen een goede traditie geworden dat de KBO Reusel een rommelmarkt organiseert waarvan de opbrengst in aanmerking kan
komen voor een premieplan.
Ten behoeve van een van tevoren aangekondigde activiteit voor een bepaalde doelgroep (in Reusel t.b.v. 85 plussers) kan de opbrengst van de
aangemelde activiteiten door het premieplan van KBO-Brabant verdubbeld worden.
Omdat de KBO Reusel daar wederom in geslaagd is konden wij de succesvolle verwendag ook dit jaar (voor de negende keer) weer aan onze 85 plussers aanbieden.
Er is bewust voor deze doelgroep gekozen omdat onze oudste leden vaak weinig tot geen gebruik kunnen maken van de vele activiteiten die wij
als KBO telkens weer aanbieden.

Op 13 april was het dan weer zover. Van de in totaal 165 verzonden uitnodigingen hadden 105 KBO leden van 85 jaar en ouder zich voor deze feestelijke dag aangemeld.
Zij kwamen enthousiast bijeen in D’n Aachterûm om zich lekker te laten verwennen door het bestuur met hun partners.
Na een welkomst woord door de voorzitter Gust Lathouwers volgde onder het genot van een kop koffie met gebak, een drankje en diverse lekkernijen
een programma vol met entertainment, zang en muzikale begeleiding.
Ons KBO lid Tit Hermans (92 jr.), speelde vakkundig op zijn accordeon diverse bekende melodieën.
Zijn optreden is ondertussen een gewaardeerde traditie geworden op de 85 plus verwendag.

Na een heerlijk en uitgebreid 3 gangendiner, (verzorgd door Marcel Moors van cateringbedrijf Physalis) volgde er een voortreffelijk gastoptreden
van het duo Jaanske en Geertje (Trea van Kuijk & Nicole Frijters) uit Rijsbergen resp. Hoeven.
Dit optreden bestond uit liedjes uit de oude doos aan elkaar gepraat met leuke anekdotes.
Jaanske en Geertje, gekleed in ouderwetse kledij en op klompen, vertelden met een knipoog naar “vruuger” hoe het er bij hun thuis aan toeging.
Het boerengezin, over in bad gaan in een teil, over de pisemmer op de gang, het slapen gaan en de streken van de kinderen.
Dit alles werd afgewisseld met bekende liedjes met aangepaste en toepasselijke teksten in het dialect.

Na dit optreden werd werden wij verast door een extra optreden van Greet Maas van Dooren (89 jr) die een wederom een zelf geschreven voordracht hield.
Heel knap Greet dat je dat zo vlot, goed verstaanbaar, voornamelijk uit het hoofd en met veel enthousiasme kunt brengen. Onze complimenten !!!

Kort samengevat kunnen we stellen dat deze 85 plus verwendag wederom een afwisselende, muzikale, gezellige, en zorgeloze dag is geworden.
Uit de diverse positieve opmerkingen en hartverwarmde bedankjes aan het eind van de dag kunnen wij als bestuur afleiden dat het wederom
een geslaagde verwendag was die het volgende jaar zeker weer in het programma opgenomen wordt.

Tot slot wil het KBO bestuur nog een dankwoord richten aan onze partners en aan allen die hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van deze dag.

Tot het volgende jaar !!!!

Onderstaand volgt nog een foto-impressie die een goede weergave is van deze geslaagde 85 plus verwendag.

Ga terug naar de pagina met het pijltje ← links boven in de werkbalk