Verwendag voor 85 plussers op 7 mei 2022

Het is ondertussen een goede traditie geworden dat de KBO Reusel voor onze oudste leden van 85 jaar en ouder een gezellige “verwendag” organiseert. Er is bewust voor deze doelgroep gekozen omdat deze leden vaak weinig tot geen gebruik kunnen maken van de vele activiteiten die wij als KBO telkens weer aanbieden. 2 jaar lang kon dit vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan maar nu was het gelukkig weer zover dat we dit nu al weer voor de tiende keer konden organiseren.,

Op 7 mei was het dan weer zover. Van de in totaal 186 verzonden uitnodigingen hadden 101 KBO leden van 85 jaar en ouder zich voor deze feestelijke dag aangemeld.
Zij kwamen enthousiast bijeen in D’n Aachterûm om zich lekker te laten verwennen door het bestuur met hun partners.
Na een welkomst woord door de voorzitter Gust Lathouwers volgde onder het genot van een kop koffie met gebak, een drankje en diverse lekkernijen, een programma vol met entertainment, zang en muzikale begeleiding.

Ons KBO lid Tit Hermans (95 jr.), speelde in het ochtend programma vakkundig op zijn accordeon diverse bekende melodieën. Zijn optreden is ondertussen een gewaardeerde traditie geworden op de 85 plus verwendag.
Ook was er een “gastoptreden” van onze Reuselse Mary Servaes.
Bert Gijbels (86 jr.) bracht op een hilarische wijze een ode aan haar met een playback nummer “Mexico, Mexcicoooooooo”” (zie bijgaande foto’s).
Deze parodie werd zeer gewaardeerd door de aanwezige gasten.
Na een heerlijk en uitgebreid 3 gangendiner, (verzorgd door Marcel Moors van cateringbedrijf Physalis) volgde er, onder het genot van een drankje en lekkere versnaperingen, een voortreffelijk optreden van het Belgische duo Jefke Dó en Stafke Ré.
Dit optreden bestond uit “aangeklede” liedjes, aan elkaar gepraat met leuke anekdotes.
Zoals op de foto’s te zien is brachten ze de hele zaal met hun kolderieke optreden in beweging.
Met diverse attributen betrokken ze de aanwezigen bij hun optreden. Tot zelfs een kleine polonaise aan het eind van de middag.
In de pauze van hun optreden werden wij verast door Greet Maas van Dooren (92 jr.) die, wederom zoals voorgaande jaren, twee zelf geschreven voordrachten hield.
Heel knap Greet dat je dat zo vlot, goed verstaanbaar, helemaal uit het hoofd en met veel enthousiasme kunt brengen.  Onze complimenten !!!

Kort samengevat kunnen we stellen dat deze 85 plus verwendag wederom een afwisselende, muzikale, zeer gezellige, smakelijke en zorgeloze dag is geworden.

Onderstaand volgt nog een foto-impressie die een goede weergave is van deze geslaagde 85 plus verwendag.

Uit de diverse positieve opmerkingen en hartverwarmde bedankjes aan het eind van de dag kunnen wij als bestuur afleiden dat het wederom een geslaagde verwendag was die het volgende jaar zeker weer in het programma opgenomen wordt.

Tot slot wil het KBO bestuur nog een dankwoord richten aan:
—Tit Hermans, Bert Gijbels en Greet Maas – van Dooren voor hun gastoptreden,
—Physalis voor de verzorging van het diner en gebak,
—Jefke Dó en Stafke Ré voor het entertainment,
—onze partners die o.a. behulpzaam waren bij de bediening
—en aan allen die hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van deze dag.

Tot het volgende jaar !!!!
Bestuur KBO-Reusel

 
Onderstaand een korte foto-impressie van deze prachtige dag.

klik op de foto om deze te vergroten en ga m.b.v. de pijltjes en/of scroll met de muisknop naar de volgende foto.
Ga met het pijltje ← links boven in de werkbalk terug naar de pagina